perjantai 15. maaliskuuta 2013

Alakaton pinnoitevalintaa ja maalien värivalintaa

Taas tulee päivitys, johon varmaan moni huokaa, että naisten ei koskaan pitäisi sekaantua rakentamiseen! ;)

Mutta olenko ainut, joka ei ole tajunnut, että sisäkattojen roiskepinnoite ei ole mikään yksiselitteinen valinta? Valinta ei tosiaankaan ole sellainen, että "tuollainen meille, kiitos", vaan valittavissa on tiheämpää tai harvempaa roisketta, karkeampaa ja hienompaa "nyppyä" ja kaikkea siltä väliltä? Sen verran tiedän, että haluan mieluummin tiheää kuin harvaa ja hienoa mieluummin kuin kovin karkeaa. Onneksi meillä on maalaamassa tehokkaan ja pätevän oloinen pari, ja he toivoivat minua paikalle maanantai-aamuna, jotta he voivat "keskustella asiasta kanssani" ja kenties näyttää eri vaihtoehtoja. Tällaisesta toiminnasta tykkään!

Tähän muuten mainittakoon, että kamppailen kovasti myös sen asian kanssa, että seiniin haluaisin, varsinkin alakerran tiloihin, Tikkurilan Lumi-maalia. Lumi-maalin kohdalla kuitenkin pelkään, että se saa ikkunanpielet ja katot näyttämään keltaisilta, koska ne ovat ns. tehdasvalkoisia ja Lumi puolestaan on puhtaan valkoinen. Tehdasvalkoinen sävyhän on hieman keltaiseen taittava valkoinen (Teknoksen sävy T1006 on lähellä, ellei peräti sama sävy? Tietämykseni ei riitä tarkalleen...), muttei onneksi niin pahasti keltainen kuin maalarin valkoinen. Itse en yhtään pidä keltaisen sävyistä, vaan haluaisin seinäpintojen ja sävyjen ylipäätään taittavan mieluummin harmaaseen tai muuhun kylmään sävyyn kuin lämpimiin sävyihin.

Alakaton roiskepinnoitteeseen ei ole valittavissa kuin yksi valkoisen sävy. Maalareilta kysyin heidän mielipidettään roiskekaton värin sävystä, koska roiskepinnoitetta kuulemma eivät mielellään enää muulla sävyllä jälkikäteen maalaa. Heistä vanhempi ja yksi firman osakkaista sanoi, että jos roiskekaton maalaa, siveltimen vedot näkyvät varmasti ja lopputulos on epäsiisti. Onnekseni kuitenkin maalari kuvaili roiskekaton väriä mieluummin kylmään taittavana valkoisena kuin mitä maalarin valkoinen on. Kuulemma jos maalarin valkoista sutaisee pensselillä jäljen vahingossa kyseiseen kattoon, jälki näyttää hyvinkin keltaiselta. Huh. Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että ikkunanpielet ovat tehdasvalkoisia, ja näyttävät kellertäviltä puhtaan valkoisen rinnalla. Onko jollakin kokemuksia Lumi-maalin (tai kylmien valkoisten sävyjen) yhdistämisestä tehdasvalkoisen kanssa? Onko kontrasti luonnossa suuri ja häiritsevä?

Loppuun vielä muutama tasoituskuva meidän makkarin sisäkatosta. Lupailin juttua myös seinätasoituksista ja sen myös saatte, kunhan vaan ensin varmistan, että mitä kaikkia tuotteita seiniin on sudittu! :) Seurasin maalarien työskentelyä tuossa meidän tulevassa makkarissa; kuinka helpolta he saavat katonkin tasoituksen näyttämään! Väitän, että aika monen taviksen käsi tutisisi liiaksi kyseiseen hommaan...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti